Раонич се пребори с травма и продължава



27-05-2016 16:27 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Шестият поставен на "Ролан Гарос" Милош Раонич се класира за осминафиналите на турнира от Големия шлем с чиста победа, но накара приятелката си Даниела Кнудсън и привържениците си да изтръпнат, след като получи травма през втория сет.

Канадецът се наложи над "щастливия губещ" Андрей Мартин от Словакия със 7:6 (2), 6:2, 6:3 след повече от два часа и 40 минути игра на корт №1 в Париж.

Като цяло Раонич доминираше в мача, но словакът оказа яростна съпротива и не се предаде до последната топка. Роденият в Подгорица Милош наниза 7 аса и постигна общо 43 печеливши удари срещу 36 непредизвикани грешки. При Мартин балансът беше 22-38.

Канадецът се контузи в бедрото и поиска лекарска помощ. До края той изпитваше болка, но стабилизира играта си и успя да затвори мача в три сета.

"Изпитах болка в средата на втория сет, но реших да изчакам, за да видя дали няма да отшуми. Когато поисках медицински таймаут, болката беше вече много силна. Пих ибупрофен и парацетамол за болката и противовъзпалително. Почувствах се по-добре. Оптимист съм, че всичко ще е наред", заяви Раонич след мача.

Следващият опонент на  канадеца е Алберт Рамос от Испания, който срази в 5 сета №23 Джак Сок от Съединените щати след 6:7, 6:4, 6:4, 4:6, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини