Пиронкова все по-близо до място като поставена в Мелбърн



17-12-2010 21:04 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка е все по-близо до място като поставена в основната схема на Australian Open 2011. Българката заема 33-о място в списъка за турнира и е само на позиция от това да бъде сред 32-те най-добри, които не могат да се срещнат една срещу друга в първите кръгове.

 

Зелената светлина пред всичко това идва от далечен Китай. Оказва се, че втората ракета на страната Цзе Чжън почти на 100% е аут от турнира поради контузия. Тя е 26-а в световната ранглиста и през миналата година достигна рекорден за нея полуфинал в Мелбърн. Така китайката ще отбележи сериозен спад, ако не се появи в Австралия.

 

Официално Цзе Чжън не е обявила дали ще играе в Мелбърн, но това се счита за сигурно, тъй като тя отказа да играе на турнири в Хонконг и Хобърт. Тъкмо там тя смяташе да натрупа игрова подготовка за началото на годината.

 

Проблемът на Цзе Чжън е в лявата й китка. Тя дори се подложи на хирургическа интервенция. Срокът на възстановяване обаче се е оказал по-дълъг от очакваното.

 

На Australian Open 2011 Пиронкова може да бъде за втори път в кариерата си като поставена на турнир от Големия Шлем. В първия такъв случай тя стартира с победа на US Open 2010.

 

През миналата година Цвети отпадна във втори кръг, когато бе победена от Шахар Пеер във втори кръг след 1:6, 4:6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини