Цял отбор зебри на Ролан Гарос



Цял отбор зебри на Ролан Гарос
Свързани турнири
Тагове
25-05-2016 20:05 | Tennis24.bg

Кортовете на комплекса „Ролан Гарос“ заприличаха на африканска степ тази пролет. Причината е модата на черно-бялото райе в екипировката тази година.

Ана Иванович, Ангелик Кербер, Люка Пуй, Жо-Вилфред Цонга, Александър Зверев, Симона Халеп, Томаш Бердих, Кристина Младенович и Доминик Тийм се включиха в отбор „Зебра“ на „Адидас“ в Париж, отбелязва официалният сайт на турнира.


Иванович дотолкова е запленена от шарката зебра, че дори накитниците й са такива. Кристина Младенович пък е вкарала малко червени детайли, за разнообразие.



„Направихме този дизайн, за да минимизираме разсейването на спортистите. Резултатът е много спортна и функционална екипировка. Работихме по този дизайн с някои от топ-спортистите“, твърди Греъм Уилямсон, старши директор на тенис-продуктите на компанията.

Десенът е заимстван от камуфлажните униформи на английските моряци и американските военноморски сили през световните войни. Различните фигури в контрастни цветове пречат на противника да предугади посоката на движение, с други думи помага в защита на носещите ги играчи.

Модата за някои тенисисти се превръща в по-важна от успехите на корта. Така в първия ден на турнира се стигна до друг парадокс – в мача между 11 в света Луцие Шафаржова и рускинята Виталия Дяченко двете тенисистки бяха избрали абсолютно еднакви дрехи – френско-син екип на „Найк“.

Това обаче не попречи на чехкинята да победи огледалното си отражение: "Обикновено се фокусирам върху собствената си игра, отколкото върху екипировката на опонента.“

Миналата година приличните на долнище на пижама гащета не попречиха на Стан Вавринка да спечели титлата. Тази година швейцарецът отново шокира модните експерти с екип, навяващ асоциации с работници по чистотата – електриково-зелена тениска и черни гащета.


Снимки: www.rolandgarros.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини