Цвети пред Tennis24.bg: Победата над Ерани ме направи щастлива



23-05-2016 20:34 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Цветана Пиронкова се появи на пресконференцията след победата в два сета срещу Сара Ерани в първия кръг на "Ролан Гарос" сияща. Ето какво каза българската тенис прима за Tennis24.bg.

- Страхотна победа, Цвети, при това постигната с много добра игра срещу бивша финалистка в Париж!
- Определено съм щастлива, че спечелих срещу съперник като Ерани. Получи се всичко това, което исках: да играя агресивно, да не се оставя да вляза в нейния ритъм, защото играхме на клей, нейната любима настилка. Имах труден жребий, но първата крачка е направена.

- Промени ли нещо в чипа? В края на първата част не трепна, когато пропусна четири сетбола, направи ас и реализира петия...
- Гледам много да не ги разделям точките на геймболи, сетболи или мачболи. Макар че е трудно, признавам си. Днес играх много добре, усещах се много стабилна и сигурна и бях уверена в силите си.

- Може ли да се каже, че в Париж правиш някакъв рестарт. Дойде тук след 3 поредни загуби, миналата година отново се представи най-добре на Шлема на "Ролан Гарос"...
- Може би е логично. Изиграх няколко турнира на червено. Тук клеят ми харесва, по-бърз е. Рано е да се говори за рестарт. Нека спечела още няколко мача и тогава. Като цяло усещам ръст в играта си през тази година, въпреки загубите. Трябва обаче да го докажа и да го реализирам.

- Имаш ли предпочитания за следваща съперничка?
- Не. Тренирала съм и срещу Юхана Ларшон, и срещу Магда Линет. И двете са добри тенисистки, така че няма да ми е лесно. Сега обаче искам да се нарадвам на победата.

Цвети 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини