Дъжд и драконовски мерки в Париж



22-05-2016 10:19 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Двубоите от първия ден на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" са под въпрос. Цяла нощ над Париж се ля дъжд. В момента също силно вали.

Организаторите обаче са оптимисти, че ако не всичките, то поне по-голямата част от 24-те двубоя, предвидени за неделя ще се проведат. Както е известно Григор Димитров и Виктор Троицки играят днес в последен мач на втори корт, който не е ясно дали ще може да започне изобщо.

Вчера децата имаха късмет, че на деня на "Ролан Гарос", посветен на тях беше топло и слънчево. С малчуганите поиграха, дадоха автографи и се снимаха звезди като Рафа Надал, Жо-Вилфред Цонга, Виктория Азаренка, Ангелик Кербер, Луцие Шафаржова и много други.

Мерките за сигурност в Париж са драконовски след атентатите през ноември 2015 година. Това не подминава и тенис турнира. На няколкостотин метра от комплекса движението е спряно. Има специални паркинги на различни места. Всички минават щателна проверка през няколко кордона.

Хората, дошли с мотопеди и мотоциклети трябва да оставят каските си в специални гардероби извън кортовете. Същото важи и за притежателите на обемисти раници и сакове.

Дори медиите и официалните лица минават двойна проверка. Баджовете се сканират на входа, но също така и при излизане от комплекса, нещо, което лично аз виждам за първи път. На същия контрол подлежат и тенисистите.

Вчера Люка Пуй беше тръгнал да се види със свои приятели на загражденията, близо до оградата, но беше оставил акредитацията си на термобега. Охраната учтиво, но твърдо, не му позволи да напусне комплекса и френският тенисист беше принуден да се върне обратно и да вземе баджа си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини