Федерер не даде шанс на Монтанес



Федерер не даде шанс на Монтанес
Свързани турнири
Свързани играчи
23-01-2010 08:40 | Станко Димов

Номер 1 в световната ранглиста Роджър Федерер се класира за IV-ия кръг на Откритото първенство на Австралия. Швейцарецът спечели с 6-3, 6-4, 6-4 мача си с Алберт Монтанес и вече очаква следващия си опонент в Мелбърн.

 

Въпреки превидно лесната победа, двубоят между двамата бе равностоен и бе решен от няколко възлови разигравания, спечелени от Федерер. Швейцарецът направи по един пробив във всеки сет, а в същото време при собсвен сервис бе безпогрешен. Именно началният удар бе едно от най-сериозните оръжия на ФедЕкспрес, който за цялата среща не допусна шанс за пробив.

 

Следващият съперник на Федерер e Лейтън Хюит (Австралия), с който имат дългогодишно съперничество, изцяло доминирано от Роджър

 

"Няма победа, която да дойде лесно. Много често резултатът от мача лъже. Хората редовно си мислят, че тези победи сами идват. Това обаче изобщо не е така. Трябва да се бориш за всяка точка и да полагаш страхотни усилия, за да спечелиш подобен мач", сподели на пресконференция след победата си Федерер.

 

"Не мога да кажа, че в момента играя най-добрия си тенис. Всички е относително и зависи от различни компоненти. На твърди настилки е важно как ще удряш топката, а също така в каква форма е съшерника ти", разказа още Федерер.

 

 

Роджър Федерер Швейцария ПОБЕДИТЕЛ    6 6 6
 
Алберт Монтанес Испания     3 4 4

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини