Четирима българи на четвъртфинал в Созопол



19-05-2016 19:11 | Tennis24.bg

Четирима българи се класираха за четвъртфиналите на международния турнир по тенис за мъже "Санта Марина Къп" с награден фонд 10 000 долара, който се провежда на тенис комплекса на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол. Александър Лазов, Тихомир Грозданов, Александър Лазаров и Габриел Донев спечелиха днешните си мачове, а утрешният двубой между Лазов и Грозданов означава, че поне един българин при всички положения ще играе на полуфинал.

Поставеният под №2 в схемата Александър Лазов се нуждаеше от по-малко от час за победата с 6:3 6:0 срещу беларуския квалификант Аляксандър Прудникау и продължава без загубен сет от началото на турнира. Тихомир Грозданов също бе убедителен в днешния си мач, отстранявайки Ариа Харайчи (Швейцария) с 6:4 6:2, и се класира за първи четвъртфинал на турнир от календара на международната федерация по тенис ITF от почти две години.

Значително по-трудно стигнаха до успеха младите ни тенисисти Александър Лазаров и Габриел Донев. Националът за Купа "Дейвис" Лазаров продължава да показва отлична форма в Созопол и се наложи напълно заслужено над поставения под №3 Александър Игошин (Русия) с 6:3 2:6 6:3. Негов следващ съперник ще бъде Мартин Беран (Канада), отстранил Матео Марфия (Италия) с 6:3 6:2.

Габриел Донев направи поредния си дълъг мач на "Санта Марина Къп" и обърна четвъртия в схемата Лоренцо Фриджерио (Италия) с 3:6 7:5 6:2 за 2 часа и 48 минути. В двете си срещи в турнира Донев е изиграл общо 370 точки за над 5 часа. Утре негов противник за влизане в полуфиналите ще бъде квалификантът Виктор Уврар (Франция). Той отстрани петия българин във втория кръг Калоян Вълчев с 6:3 4:6 6:0.

В последния четвъртфинал ще се изправят водачът в схемата Давид Перес Санс (Испания) и поставеният под №6 Ян Сабанин (Русия). Турнирът "Санта Марина Къп", който е от календара на международната федерация по тенис ITF и е валиден за световната ранглиста, се организира от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на "Visa Europe" и "Telenor", с чиято подкрепа се организира спортният календар на най-новия тенис център по Южното ни Черноморие. Съдействие на организаторите оказаха и "Rexona", "Algida", "Kia Motors", "Zagorka", Devin", "Lavazza", както и Община Созопол и Българска федерация по тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини