Хванаха Томич в измама, сбогува се с "уайлд кард" за АО



16-12-2010 20:41 | Николай Драгиев

Голямата надежда на австралийския тенис Бърнард Томич забърка пореден скандал. 18-годишният талант отказа да играе в плейофите за получаване на "уайлд кард" за Australian Open, оправдавайки се с болест, който по всичко изглежда не съществува.

 

В деня, когато Томич е обявил решението си, той е бил изловен от изданието Herald Sun да тренира два часа и половина в Куинсленд.

 

Оказва се, че Бърнард бил напълно убеден, че въпреки този си ход, той ще получи със сигурност специална покана от организаторите на първия турнир от Големия Шлем. Тъкмо затова решил да си спести усилията в предстоящите пресявки. През миналата година Томич загуби във финала на квалификациите, но въпреки това пак получи място в основната схема.

 

Разбира се фалшивото медицинско на Томич вбеси директора на Australian Open Крейг Тайли. "Ако това, което казвате е вярно, то аз наистина ще съм много ядосан. Ще говоря с моите колеги и ще преценим какво да направим по случая. Не бих посъветвал никой тенисист да подхожда по този начин," обясни Тайли пред вестника, намеквайки че Томич няма да получи "уайлд кард".

 

Това не е първият скандален случай с Томич в Австралия. Преди време той бе отказал съвместна тренировка с бившия номер 1 Лейтън Хюит. Причината била, че "Хюит не е достатъчно добър". Разбира се след това случаят бе неглижиран от двете страни.

 

На Australian Open 2009 Томич игра 5-сетов двубой с бъдещия полуфиналист Марин Чилич, но все пак загуби. След срещата Бърнард пак създаде напрежение като обвини организаторите за загубата. Този път причина е късния начален час на двубоя, който бе от нощната сесия. Според Томич часът е бил неприемлив и на него му се е спяло.

 

Томич обаче бе защитен от легендата на Зеления континент в тениса Джон Нюкъмб. Според опитния специалист младият талант има сили за топ 20 и трябва да бъде подкрепен. "Мисля че той играе на 60% от възможностите си. И това го казвам като комплимент към него. Предстоят му страхотни неща," коментира Нюкъмб.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини