Мъри: Сега клеят е любимата ми настилка



16-05-2016 11:03 | Станко Димов

Навръх своя 29-и рожден ден, Анди Мъри прекъсна доминацията на Новак Джокович и го победи в два сета на финала на „Мастърс 1000” турнира в Рим – 6:3, 6:3. За шотландеца това беше първа титла в Рим и общо36-а в кариерата.

„Никога не съм очаквал, че ще постигна резултатите, които имам на клей”, коментира Мъри, който миналата година спечели и „Мастърс 1000” в Мадрид, който също се провежда на червени кортове.

„Ако погледнете резултатите в миналото, аз имах добри предпоставки да се класирам за финал в Монте Карло, както и тук (в Рим). Сервирах за мача преди няколко години срещу Новак, имах своите шансове и срещу Надал.

Може би не си вярвах достатъчно. Винаги съм мислел, че клеят е най-лошата и най-трудна настилка за мен, но миналата година записах победи на червено над някои от най-добрите тенисисти и това се промени. Винаги съм казвал, че клеят трябва да бъде моята любима настилка, но ми отне малко време, за да си повярвам. Направих огромно подобрение в играта си на тази настилка”, коментира Мъри.

„Промених мисленето и нагласата си, когато излизам на корта. Сега вече не се чувствам извън баланс, а усещам, че мога да достигна до повече топки. Сега за мен това е настилка, на която мога да се движа лесно.

През последните няколко години клеят се превърна в най-успешната за мен настилка. Не съм го очаквал, но не се оплаквам от този факт. Отивам на „Ролан Гарос” наистина отлично подготвен и с много увереност. Усещам, че се движа в правилния път, така че се надявам да се представя успешно там”, завърши Мъри.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА МЪРИ В РИМ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини