Собственикът на Откритото на Мадрид: Странно ми е, когато има само 3000 зрители



Собственикът на Откритото на Мадрид: Странно ми е, когато има само 3000 зрители
Свързани турнири
Тагове
10-05-2016 19:17 | Tennis24.bg

Доволен от развитието на турнира Mutua Madrid Open е собственикът на надпреварата Йон Цирияк. В интервю за в. „Марка“ той обяви, че състезанието е успешно, но „може и повече“. Шефът, който е бивш състезател, анализира последното издание, спечелено от Новак Джокович и постави целите за следващата година. „Беше малко по-добре от миналата година, сигурен съм, че ще е по-добре догодина“, каза в интервюто той. Според милиардера организаторите имат идеи за няколко проекта за следващото издание.


„Бих искал да построим външен корт с капацитет от 10 000 места. Общината е собственик на Каха Махика и както бившият, така и настоящият кмет казват, че няма пари да се премахне сянката, в която са игрищата сега. Бих искал също така да вдигнем цената, защото в момента това е най-евтиният турнир в Европа от този ранг. Вече е решено, че догодина наградният фонд ще бъде вдигнат с 14%“, коментира той.


Мадрид ще е домакин на турнира поне до 2021 г. „Такъв е договорът, но всичко може да се случи. Може някой от Близкия Изток да даде повече пари. Харесва ми да сме в Испания, защото тенисът тук е вторият най-популярен спорт. Не мога да разбера обаче как може да има дни, в които на трибуните има само 3000 души. Трябва да информираме повече хората, за да подобрим тази статистика“, коментира още Цирияк, известен като Чудовището от Брашов.


От 2011 г. в Мадрид, както и в Рим, жените и мъжете играят в една седмица. Но икономическите резултати са различни. „Комбинираното провеждане на турнирите е доста смело решение. Днес женският тенис не е толкова популярен, колкото мъжкия , но решихме да провеждаме двете надпревари заедно. Турът има нужда от тенисистки като Серена, или Навратилова – качествени състезателки с присъствие“, добавя босът.


Цирияк се обяви за тежки наказания при употреба на допинг. „Трябва мерките да са драстични – бих казал – смътна присъда от гледна точка на спорта. Ако един спортист мами, то той е кучи син, крадец, който заслужава да си седи вкъщи“, казва той. Неговата крайна настройка срещу допинга е пословична още от времето, когато е президент на румънския Олмпийски комитет. Тогава той е непреклонен, когато някой от спортистите в страната му е хванат с допинг, и не го допуска да представя повече страната.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини