Не го мисли, Гришо, очакват те много по-големи финали



03-05-2016 11:42 | Tennis24.bg

След като прочетох няколко негативни отзива за случилото се на финала в Истанбул, реших и аз да изкажа скромно мнение. Григор Димитров е емоционален, а това в тениса често е лошо качество. Всъщност именно тази емоция, изразена в нервни изблици на корта е може би най-голямото препятствие между Григор Димитров и елита на професионалния тенис. За наша радост, тази емоция може да бъде овладяна във времето, така че ни остава просто търпеливо да дочакаме звездния миг на българина.

Далеч не оправдавам действията на Григор, но това наистина беше много злощастна поредица от неприятни случки – пет скъсани кордажа във важни моменти, схващания на мускули и като цяло пълен малшанс. Да, вероятно големите имена в тениса не биха допуснали такъв развои на мача, но станалото станало, трябва да се гледа напред и да се извлекат поуки. Това е правилният път. Всяка доза хейт и негативни коментари, съжаление или възмущение е излишна.

Като например мнението, че с двете счупени ракети българинът е развалил имиджа си на спортсмен. Разбира се, че това не е вярно. Той многократно е показвал, че е истински пример за държание на корта и извън него, а това че е счупил някоя друга ракета не показва неуважение към противника, към съдията или към който и да е друг. Това просто е изразяване на насъбралата се негативна емоция и не може да скрие моментите, когато Григор признава за грешно отсъдени съдийски решения, които са в негов ущърб, когато винаги казва добри думи за съперниците си, когато винаги се е отнасял добре с децата подаващи топките и т.н.

Много ми е любопитно в така създалата се ситуация, как би реагирал някой друг. Ако трябва да съм честен, самият аз докато гледах случващото се на корта на няколко пъти удрях стената и повишавах тон. Можем само да си представяме колко силна емоция се е въртяла в главата на Гришо. А и защо трябва да го критикуваме, след като той многократно се извини за поведението си, определяйки го като „под всякаква критика”. Яд ни е, това е. Всички ни е яд за поредната пропусната възможност, поредната изпусната титла. В такива моменти да се сипе критика и възмущение е най-лесно и едновременно с това най-ненужно. Предстоят редица големи турнири, а милиони българи по цял свят продължават да стискат палци на най-добрия ни тенисист, така че мога да кажа само – успех, Гришо!

Автор: Християн Цуцев
(Коментарът е част от конкурса на ЕС МЕДИА, част от която е и Tennis24.bg. Подробности за конкурса може да намерите ТУК)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини