И водачката в схемата отпадна в Мадрид



02-05-2016 10:01 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Доминика Цибулкова записа най-стойностната си победа през сезона, като отстрани водачката в схемата на турнира в Мадрид Агниешка Радванска.

Словачката се наложи с 6:4, 6:7(3), 6:3 след два часа и 37 минути игра и се класира за втория кръг в "Каха Махика". Бившата финалистка от Australian Open взе първия сет и поведе с пробив във втория. Но втората в световната ранглиста Радванска успя да го върне и впоследствие да спечели частта. Полякинята тръгва с 2:0 в третия сет, но Цибулкова се стегна и взе шест от оставащите седем гейма в двубоя.

Най-високопоставената останала тенисистка в схемата е третата Гарбине Мугуруса. Любимката на домакините ги зарадва в късен мач на осветление на централния корт "Маноло Сантана" с успех. Тя победи Анна Каролина Шмиедлова от Словакия с 6:2, 7:5 за час и половина.

"Разбира се, че бях малко нервна в началото, защото първата среща винаги е трудна. В Мадрид напрежението е в повече, защото съм си у дома. Затова съм щастлива, че спечелих мача след здрава битка", коментира Мугуруса след победата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини