Григор Димитров: Спечелих мача психически



29-04-2016 20:08 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Пресконференция на Григор Димитров след победата с 2:0 сета, 7:6 (1), 6:1 над Иржи Весели.

- След първия си двубой ни обеща да играеш по-добре. Сега доволен ли си от себе си?
- Играх по-добре, това е със сигурност. Чувствах се по-добре на корта дори след брейка в първия сет. Това не означаваше нищо за мен, просто беше гейм, който той (Весели) си го спечели. Той игра добре, ударите му влезнаха и срещу някои неща не можеш да се бориш. Психически бях доста устойчив, особено, когато идваха важните моменти. Във втория сет направих два брейка, което беше достатъчно.

- Кое промени мача? Това, че успя да се справиш с началния удар на съперника, или че игра по-интелигентно?
- Трябваше да мина малко по-назад за първия сервис. Като цяло той сервира добре, има доста плосък бекхенд и трябваше на моменти да го държа в страни от опасната зона. С всеки изминал гейм играеш по-добре и по-добре. Много от слайсовете ми се получиха добре, както и късите топки. Най-големите удари днес, когато ми трябваха, бяха там.

- Смяташ ли, че играта, която показа днес, се доближава до най-доброто, което можеш в момента?
- Според мен имах и доста по-добри мачове през годината. Трябва да ми стане навик да играя на едно нормално ниво, което да е достатъчно, за да победя много от играчите. Когато трябва да изляза на по-различна фаза срещу по-различни тенисисти, тогава трябва да превключа на следващата скорост. За момента просто играя добре, играя добре и не се отегчавам. Дори да не вкарвам някои от ударите не се отегчавам и продължавам да работя.

- Имаше ли връзка по-добрата ти игра днес с това, че вече успяваш да свикнеш с корта?
- Днес също не беше чак толкова бърз кортът, ако трябва да бъда честен. Като цяло не го мисля, не мисля за настилката, а гледам да се концентрирам върху играта си. Когато излизам на тренировъчния корт също си мисля какво трябва да направя по-добре, говоря с треньора на тази тема и гледаме да направим нещата по възможно най-добрия начин.

- Днес на тренировки изпробва доста волета. Това част от плана ли беше?
- Когато играта ти не вървя, трябва да промениш нещо. Дали ще е сервис-воле, дали ще е къса топка или ще се дръпнеш малко на ретур ... всичко влиза в играта и исках да бъда готов за всичко. Не мисля, че съм прекалил с волетата днес (усмихва се).

- Имаш ли предпочитания за следващ съперник?
- Няма значение срещу кого ще играя. И с двамата съм играл не веднъж. Всеки знае, че Карлович сервира много добре. Гранойерс е доста стабилен играч, клей корт играч, испанец, така че знам какво да очаквам от двете страни.

- Миналата година отново игра на полуфинал. Сега готов ли си за стъпка напред?
- Дано всичко е по-план, готов съм. Надявам се да играя по-добре утре.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини