Маноло Сантана откри турнира в Мадрид в музей



29-04-2016 08:47 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis.bg в Мадрид

Юбилейното 15-о издание на турнира за мъже и жени Мутуа Мадрид Оупън бе открит снощи от директора и бивша тенис легенда Маноло Сантана на необичайно място – третия по значимост музей в Испания, частния "Тисен-Борнемиса". Специални гости бяха Анди Мъри и Петра Квитова, които поиграха тенис на мини корт в прочутия музей заедно с Фелисиано Лопес. 34-годишният испанският тенисист е единственият, участвал във всички издания на турнира досега.

„Винаги е бил много специален за мен. – каза Фели, който е родом от древната столица на Испания Толедо (на 60 км от Мадрид). – Бях още дете, когато заслужих награда да участвам в първото издание и изведнъж се видях на корта срещу идола ми Андре Агаси (първият шампион на Мадрид Оупен – б.а.). Щастлив съм, че преживях незабравими мигове и когато бе в зала "Рокодромо" (до 2009 г.) и в сегашния си смесен за мъже и жени формат в "Каха Махика”.

Сантана подари на испанския национал картина с негов портрет с ракета и логото на турнирае. Съпругата на Лопес, моделът Алба Карийо, също дойде.

Във фоайето на музея, показващ стотици картини от 13 до 21 век, имаше малка експозиция от портрети на топтенисисти като Мъри, Квитова, Надал, Федерер, Джокович, Шарапова, Серина Уилямс, Агаси и Динара Сафина (бивша №1 в женския тенис, шампионка в Мадрид през 2009), която втори сезон ще е координатор на тенисистките с медиите. 188-сантиметровата рускиня не пропусна да се снима пред портрета си.

Музей Тисен

Фелисиано е капитан на отбор от звезди, който ще направи традиционно благотворително шоу днес срещу отбора на Гарбине Мугуруса в "Каха Махика" за събиране на помощи за бежанците от Сирия. Рафа Надал ще се появи на централния корт „Маноло Сантана” в екипа на Лопес.

Потвърдено бе участието на 3-кратния носител на трофея „Йон Циряк” Роджър Федерер и в тазгодишния турнир. Григор Димитров и Цветана Пиронкова също са заявени. Днес се тегли жребият за женската схема.

Снимки: Даниел Касас, специално за Tennis24.bg

Мадрид тенис в музей 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини