България започна с победи на европейското по бадминтон



26-04-2016 19:03 | Любомир Тодоров

С победи започна българското участие на Европейското първенство по бадминтон в Ла Рош сюр Йон (Франция).

На единично мъже Благовест Кисьов спечели срещу Никс Подосиновикс от Латвия с 21:13, 21:11 след 26 минути игра. Във втория кръг утре националът се изправя срещу европейския шампион и водач в схемата Ян Йоргенсен от Дания.

При жените Петя Неделчева беше категорична срещу израелката Дана Кугел и я разгроми с 21:10, 21:5 за 22 минути на корта. Следващата съперничка на носителката на сребърен и бронзов медал на двойки от европейски шампионати старозагорка е №6 в схемата Беатрис Коралес от Испания. Коралес води с 6-1 успеха, а само тази година те са играли три пъти. Петя спечели на отборното първенство на континента в мача в групите, но после отстъпи на полуфиналите. След това испанката спечели и в Полша.

Осмата поставена Линда Зечири се включва утре. Тя ще играе срещу швейцарката Сабрин Жаке. Левичарката от София, която спечели бронз на европейското в Ландскруна през 2012 г., води с 3-1 победи срещу съперничката, но последният им мач е бил през 2013 година.

При мъжете на двойки Даниел Николов и Иван Русев се класираха без игра за втори кръг след неявяването на германците Ламсфус и Зайдел. На осминафиналите българите очакват най-вероятно №4 в схемата Ким Аструп и Андерш Расмусен от Дания.

На двойки жени №3 Габриела и Стефани Стоеви ще започнат в сряда срещу турския дует Джемре Фере и Ебру Язган.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини