Дарън Кейхил: Анди Мъри е по-добър от 98% от останалите



13-12-2010 19:11 | Николай Драгиев

Световният номер 4 Анди Мъри е в усилено търсене на нов треньор. Един от най-желаните наставници в световния тенис е бившият наставник на Андре Агаси Дарън Кейхил. 45-годишният австралиец обаче засега няма намерение да се посвети на никой играч в пълна степен.

Въпреки това Кейхил и Мъри ги свързва повече от близко приятелство. "Обичам това момче," споделя Кейхил, който се грижи за част от тенисистите под шапката на Adidas, сред които и Фернандо Вердаско.

"Той има невероятен характер и наистина се разбираме чудесно. Освен всичко е невероятен играч," допълва Кейхил.

Единствената бариера между Мъри и Кейхил, която пречи те да оформят страховит тандем, са множеството задължения, които Дарън вече е поле.

В момента Кейхил е един от най-харесваните коментатори на ESPN и в същото време провежда тренировъчни сесии по програми на Adidas. Освен всичко австралиецът няма никакво намерение да пътува по 40 седмици от годината по света с един тенисист, тъй като иска да е близо до семейството си. "Анди знае къде съм, как да се свърже с мен - аз винаги съм на разположение. Винаги се радвам да му помагам."

Според Кейхил Мъри може да спечели от периода, в който няма основен треньор. "Той е от този тип играчи, които могат да се справят и сами. Мисля че той няма да загуби от тази промяна. Мъри е много интелигентен и притежава всичко нужно. Мисли задълбочено върху тениса и това може да е период, в който още да израстне."

За бившия треньор на Андре Агаси и Лейтън Хюит, е въпрос на много малко време, Мъри да спечели титла от Големия Шлем. "Той ще спечели такъв турнир съвсем скоро. Убеден съм, че веднъж щом го стори, то той ще мултиплицира този си успех. На Острова чакат подобно представяне от далечната 1936 г. и Фред Пери, а това усложнява ситуацията. Мъри е наистина невероятна класа и скоро ще извлече нужните резултати."

За Кейхил в момента тенисът е дарен със "златно поколение". "Наистина е страхотно да имаме четирима толкова силни тенисисти в лицето на Надал, Федерер, Джокович и Мъри. Джокович и Дел Потро пък успяха да нарушат доминацията на Фед и Рафа в турнирите от Шлема, Мъри също може да го стори."

"Федерер и Надал не дават нито една точка просто така. Трябва просто да ги надиграеш в тези турнири. Нужно е да си много агресивен. За Мъри е важно буквално да изиграе по позитивен начин може би шест или седем точки в един такъв двубой. Това е всичко, което трябва да стори, за да спечели в Шлема," категоричен е Дарън Кейхил.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини