Квалификантка отстрани втората в света



23-04-2016 21:56 | Любомир Тодоров

Тръгналата от квалификациите Лаура Зигемунд стигна до първия си финал, след като победи втората в света и водачка в схемата на турнира на клей в зала в Щутгарт Агниешка Радванска.

Германката, която живее в града на състезанието, се наложи над полякинята с 6:4, 6:2, за да запише седмата си поредна победа. Във втория кръг на пресявките 26-годишната Зигемунд отстрани Сесил Каратанчева с 6:3, 7:5.

Радванска поведе с 3:1 в първия сет, но последва обрата и до края тенисистката от Краков взе още само три гейма от оставащите 14. Здравата представителка на домакините изигра перфектния мач. Тя завърши с впечатляващите 90 процента вкаран първи сервис, 34 печеливши удари при едва 17 непредизвикани грешки.

Това беше трета победа за Лаура Зигемунд над представителка от Топ 10 през тази седмица, след успехите над Симона Халеп и Роберта Винчи и сега над Ага.

В изцяло германски финал 71-ата в света се изправя срещу третата в ранглистата шампионка от 2015 година Ангелик Кербер. Двете не са се срещали до момента. Двубоят е в неделя от 14:30 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини