Люка Пуй с първи АТП финал



Люка Пуй с първи АТП финал
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-04-2016 16:36 | Станко Димов

Люка Пуй се класира за своя първи АТП финал, след като победи със 7:6 (4), 6:3 Федерико Делбонис на полуфиналите на турнира BRD Nastase Tiriac Trophy в Букурещ.

22-годишният французин спаси всички 3 точки за пробив, които се откриха пред опонента му и се наложи след 88 минути игра.

„Делбонис е добър играч. Той спечели титлата в Маракеш преди 2 седмици, но аз се чувствах уверен в силите си”, коментира Пуй след двубоя. „Първият сет беше труден, както всъщност и целият мач. Има моменти, в които чувстваш колебания и покачване на напрежението. Миля, че във важните моменти днес аз бях по-стабилен, не направих грешки и съм щастлив, че се класирах за първия си финал в АТП”.

След като игра на четвъртфинал на чаланджъра в Гуадалахара (Мексико) преди 6 седмици, Пуй намери най-добрата си форма и спечели 9 от следващите 11 двубоя, в които игра.

Съперникът на Люка Пуй във финала в неделя ще бъде испанецът Фернандо Вердаско, който детронира своя сънародник и шампион от 2015 г. Гийермо Гарсия-Лопес с 6:3, 3:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини