17-годишна победи Цвети Пиронкова във Франция



13-12-2010 03:51 | Николай Драгиев

Преди да се отправи към Зеления континент и горещата Австралия най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова участва през уикенда в турнир под егидата на Френската тенис федерация.

Българката се включи в турнира "Open Feminin", но отпадна на полуфинал. Тя се включи в четвъртфиналите и победи 399-ата в света Миртий Гьоргес с 6:3, 7:6.

В полуфиналите обаче Цвети отстъпи на една от талантливите френски надежди Амандин Ес. В напрегнат двубой Ес се наложи с 6:1, 3:6, 6:4 над Пиронкова, която представя своя клуб "Гренобъл тенис" в опита му да се задържи в местната първа дивизия.

Любопитното е, че Амандин Ес е едва на 17-години и заема 772-о място в ранглистата. Тя победи преди Пиронкова още две високо класирани състезателки - Ирина Курянович и Весна Манасиева.

Във финала на турнира 47-ата в света Полоня Херцог надигра Ес с 6:4, 6:3.

Иначе Цвети се завръща на турнир от WTA едва на девети януари 2011 година, когато ще стартира на Moorilla Hobart International в Хобърт. Там ще бъдат общо пет бивши състезателки от топ 10. Бившата номер 1 Динара Сафина, 16-ата в света Марион Бартоли, опитните Кимико Дате-Крум, Анна Чакветадзе и Пати Шнидер също са заявили участие.

Цзе Чжън, Анастасия Павлюченкова, Шахар Пеер, Анабел Медина Гаригес и Альона Бондаренко са останалите любопитни имена в основната схема.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини