Агаси: Федерер и Надал са най-добрите в историята



12-12-2010 21:56 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Андре Агаси определи Рафаел Надал и Роджър Федерер като най-великите играчи в историята. Американецът в момента се намира в Рио де Жанейро, където снощи игра благотворителен мач с местния любимец и бивш номер 1 Густаво Куертен.

"Спомням си, че преди щом наблюдавах тенис, аз се опитвах да мисля за елементите от играта, тактиката. Тогава не виждах цялостната картина на всичко това. Сега вече се наслаждавам при гледането на тенис, доставя ми удоволствие. Особено обичам да гледам играта в изпълнение на Федерер и Надал. Те са най-добрите в историята на нашия спорт," категоричен е Агаси.

Носителят на кариерен "Голям Шлем" поздрави и своя дългогодишен противник на корта Густаво Куертен. В чест на Гуга и 10-те години, които изминаха откакто той бе на върха в ранглистата, двамата се срещнаха, за да пременят сили. Куертен спечели със 7:5, 7:6.

"Какво да кажа за Гуга? Най-впечатляващият елемент в играта му е неговият бекхенд. Нашите сблъсъци винаги са били оспорвани и интересни. Стиловете са ни доста различни, но има нещо, което ни обединява. Винаги се борехме до последно на корта и изразявахме емоциите си на корта," допълва Агаси.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини