Рафа започва с испанец в Барселона



18-04-2016 17:37 | Любомир Тодоров

Още ненарадвал се на трофея от Монте Карло Рафаел Надал е вече в Барселона за участие в турнира на клей от категория "АТР 500".

Рафа е водач в схемата и осемкратен шампион в състезанието. Той ще почива в първия кръг, а във втория в сряда го очаква негов сънародник. Той ще бъде определен в испанския двубой между №50 в света Марсел Гранойерс и 34-годишният левичар Даниел Муньос дела Нава, който е 96-и в класацията на АТР.

Надал имаше серия от 41-а поредни победи в Барселона, която беше прекъсната на четвъртфиналите през 2014 година от Николас Алмагро. Миналия сезон пък загуби от Фабио Фонини в трети кръг. Ако грабне титлата в неделя, левичарят от Манакор ще има уникалното постижение "3х9". Т.е. ще е спечелил по девет пъти "Ролан Гарос", Монте Карло и Барселона.

Втори в схемата е победителят от последните две издания в Каталуния Кей Нишикори. Шестият в световната ранглиста японец стана шампион, след като загуби само по един сет през 2014 и 2015 г.

Нишикори не крие амбициите си за хеттрик в Барселона. Това би било второ подобно постижение за азиатеца след четирите поредни трофея в Мемфис.

Във втория кръг Кей очаква спечелилия срещата между холандеца Тимо де Бакер и участващия с "уайлд кард" шведски тийнейджър Елиас Юмер.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини