Федерер: Ще бъда сред фаворитите на Ролан Гарос, но ...



16-04-2016 11:58 | Станко Димов

Роджър Федерер вярва, че има сили да спечели за втори път в кариерата си Откритото първенство на Франция - „Ролан Гарос”. 34-годишният тенисист обаче призна, че Новак Джокович и Рафаел Надал са с по-големи шансове и остават основни претенденти за титлата в Париж.

„Да спечеля „Ролан Гарос”? Защо не! До този турнир обаче има още много време. Точно се завърнах от контузия и в момента целите ми са други”, коментира Федерер в интервю за „Скай Спортс”.

„Мисля и вярвам, че мога да бъда в групата с фаворитите за титлата, когато дойде време за „Ролан Гарос”. С техните характеристики и качества, Рафа и Новак са големите фаворити, също както и Вавринка, който е действащ шампион. Ще бъде интересно, защото Мъри игра добре на клей миналата година. Като цяло винаги този период на годината е много интересен”, каза още Федерер, който успя да спечели „Ролан Гарос” през 2009-а година.

Попитан на кои арени обича най-много да играе, швейцарецът отговори следното: „Централният корт на Уимбълдън е специален, този на US Open пък е най-големият. Базел също е специално място, защото всеки път, когато се върна там, си спомням за 1993 или 1994 когато бях от момчетата, които подават топките. Харесвам Париж (Берси) и Лондон, защото това са зали, построени за концерти”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини