ЗД Евроинс АД подкрепя кампанията Мисия: Защити своя дом



15-04-2016 20:05 | Tennis24.bg

ЗД Евроинс АД подкрепя кампанията за обучение на деца от IV до VII клас как да реагират при природни бедствия, организирана от БАЗБ и с подкрепата на редица застрахователни компании, СО – район „Сердика“, и 02 Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Целта на информационна кампания е да бъдат популяризирани възможностите за застраховки на имущество във връзка с промените в закона за „Защита при бедствия”.

В рамките на кампанията в Националния учебен център на БЧК, с. Лозен ще бъдат обучени над 474 ученици как да реагират при природни бедствия – земетресения, наводнения, пожари и други извънредни ситуации. Учениците ще посетят центрове на 02 Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националния учебен център при БЧК в с. Лозен, в които ще преживеят симулация на земетресение, пожар и ще научат повече за видовете бедствия, ще преминат подготовка за оказване на първа помощ. Заедно с обученията е предвиден и конкурс за есе и рисунка на тема, свързана с предпазването от бедствия и застраховането. Най-добрите и креативни творби ще бъдат наградени.

Според новият закон за „Защита при бедствия”, помощ от държавата ще получат само социално слабите хора, определени като такива от Агенцията за социално подпомагане. Според новите правила, помощ за ремонт на разрушени жилища ще получат само семейства, чиито членове разполагат с под 300 лв на месец. Тези промени ще засегнат хиляди семейства, които имат доходи под средните, но не отговарят на критериите за бедност. Те ще са принудени да вземат кредит или заем, за да покрият ремонтите.

При настъпване на природно бедствие е важно никой да не изпада в паника и всеки да реагира адекватно. Бедствията настъпват неочаквано! Ние не можем да ги предвидим и предотвъртим, но можем да се подсигурим, първо като се обучим как да реагираме и второ да се застраховаме!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини