Уимбълдън - цел номер 1 пред Енен



11-12-2010 17:50 | Станко Димов

Жустин Енен има сили отново да оглави ранглистата на WTA още през следващия сезон. Това мнение изрази треньорът на белгийката Карлос Родригес. Както е известно в края на седмицата Енен се завърна на корта, взимайки участие в демонстративен мач срещу Ким Клайстерс. Родригес призна, че приоритет номер 1 пред Енен не само през идния сезон, а и до края на кариерата й ще бъде триумф на Уимбълдън.

 

"След дългото възстановяване Енен изглежда страхотно на корта. Разбира се не може точно да се определи кога ще бъде във върхова форма и кога болката напълно ще изчезне. Всеки ден тренираме по един час, за да проработи по-добре пострадалото рамо", сподели Родригес.

 

"Според мен Жустин е готова да се конкурира с най-добрите. Все пак моят съвет към нея е да не избързва. В никакъв случай не трябва да се пренатоварва.
Травмата на Уимбълдън в никакъв случай не е инцидент, напротив. Жустин игра много силно в началото на годината, класира се за финал в Австралия. След това отново се включи в турнири, а трябваше да се вземе почивка преди Уимбълдън. Именно затова трябва да бъдем повече от внимателни, за да не повторим грешката от лятото", категоричен е наставникът на бившата номер 1 в света.

 

"Не искам да говоря за целите през новия сезон. Лично аз мисля, че Енен има всички качества да се върне в Топ 10 и да играе на заключителния турнир в Доха. А защо не и да оглави отново ранглистата. Това би било страхотно.

 

Ако няма здравословни проблеми и се подготвя нормално тя може да спечели още турнири от "Големия шлем". Наскоро Жустин ми каза, че може да играе на най-високо ниво още 3 години. Съгласен съм с нея. Най-големият ни приоритет остава Уимбълдън", категоричен е Родригес.

 

Именно Уимбълдън е турнирът от "Големия шлем", който се изплъзва от ръцете на Енен. До момента белгийката има два финала на свещената английска земя, но и в двата случая загуби.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини