Федерер: Перфектен и емоционален двубой за мен



Федерер: Перфектен и емоционален двубой за мен
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-04-2016 11:54 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се завърна на корта във вторник и победи с 2:0 сета Гийермо Гарсия-Лопес в първия си двубой от два месеца насам. Припомняме, че швейцарецът претърпя операция на менискус непосредствено след Откритото първенство на Австралия.

„Коляното ми се чувстваше добре, също както по време на тренировките. Чувствах, че няма за какво да се тревожа”, коментира Федерер след победа 6:3, 6:4 над Гарсия-Лопес в Монте Карло.

„Мисля, че изиграх перфектен двубой. В началото беше равностойно, но след това нещата се развиха в моя полза. Точките станаха по-къси, сервирах по-добре, ретурите също ми се получиха. Имах възможността да играя повече на неговия втори сервис и се възползвах от този факт. В края трябваше да се преборя за победата. Двубоят беше много емоционален. Беше ми първи мач след контузията, първи мач в турнира. Определено имаше емоция”, каза още Федерер.

34-годишният швейцарец е 4-кратен финалист в турнира. Федерер има 25 титли от „Мастърс 1000” сериите, но никога не е вдигал трофея в Княжеството.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини