Анди Мъри започва сезона на клей с надежда



Анди Мъри започва сезона на клей с надежда
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-04-2016 20:25 | Tennis24.bg

Въпреки че отпадна рано-рано в два турнира през миналия месец, Анди Мъри влиза с големи очаквания на турнира „Монте Карло Ролекс Мастърс“ и въобще в сезона на клей. Напоследък, и особено в последните 12 месеца, шотландецът се чувства все по-добре на тази настилка. Световният номер 2 беше свикнал да прекарва на твърди кортове между 9 и 10 месеца и преходът на клей му беше труден. Миналата година обаче той тренира необичайно много на червено, особено преди финала на турнира за Купа „Дейвис“ през ноември.

„Този път нямах такава пауза до връщането си на клей. Мисля, че ще се настроя много по-бързо. Няма причина да не направя добър сезон на червено тази година“, коментира Анди.

Успехите му в миналото на тази настилка потвърждават надеждите му. Миналата година той триумфира в Мюнхен и Мадрид. Анди стигна и до полуфинала на „Ролан Гарос“, където бе отстранен от Новак Джокович след 3:6, 3:6,  7:5, 7:5, 1:6. В тези три турнира Мъри записа успехи над играчи като Роберто Баутиста Агут, Милош Раонич, Кей Нишикори, Давид Ферер и Рафаел Надал. „Миналата година  беше най-добрата за мен на клей. За първи път се чувствах добре, записах добри победи, срещу едни от най-добрите играчи на тази настилка“, коментира британецът.

Тази година, след финала на Откритото първенство на Австралия и две победи за Купа „Дейвис“ формата на Мъри като че ли спадна. Той напусна Индиън Уелс в трети кръг след загуба от номер 53 в света Федерико Делбонис. В Маями, където вече беше печелил два пъти, отново отпадна в трети кръг, този път от Григор Димитров с 6:7 (1), 6:4, 6:3. „Очевидно в последните няколко седмици бяха трудни за мен. Много е трудно да си на върха всяка седмица“, оправдава се Мъри.

Единственото положително за него от отпадането му от Григор бе, че получи няколко допълнителни дни за подготовка за промяната на настилката. Той ще се появи в Монте Карло за пръв път от 2013 г. До момента има два полуфинала в кралството – през 2009 и 2011 г., но и двата загуби от Рафаел Надал. През 2013 г. отпадна в третия кръг от Стан Вавринка.

Тази година световният номер 2 ще срещне в първия и мач на клей френския квалификант Пиер Юг-Ербер.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини