Надал не си поставя цели за сезона на клей



05-04-2016 16:59 | Станко Димов

Рафаел Надал тренира на пълни обороти в родния си Манакор преди сезона на клей в Европа, който започва идната седмица с турнира в Монте Карло. Рафа е постигнал най-значимите си успехи именно на червени кортове, но сега не иска да си поставя конкретни цели.

„Всеки турнир е възможност. Доволен съм от начина, по който играя и тренирам. В Индиън Уелс се представих на много високо ниво, имах и нужното самочувствие. След това загубих последователност, бях дехидратиран”, коментира Надал.

„Целта е да играя добре, да бъда готов и да вдигам нивото си седмица след седмица. Турнирите на клей са ми любими. В миналото се справях много добре на тази настилка. Най-големите успехи в кариерата ми са именно на червено. Турнирите обаче са трудни още от първия кръг. „Ролан Гарос”? Той е далеч. Преди него има четири много важни турнира. Ще мисля ден за ден, това е начинът, по който мога да реализирам важни неща”.

Надал коментира и доминацията на Новак Джокович. „Има огромна разлика между него и всички останали. Невъзможно е да бъде спрян и заслужава да бъде поздравен за успехите си. Когато си много добър и няма какво да те спре, като контузии на пример, се получава смъртоносна комбинация”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини