Баскетболните фенове в тениса



04-04-2016 18:53 | Tennis24.bg

Футболът може да е най-популярният спорт в света и като такъв да е обичан от много от големите звезди на тениса, но се оказва, че може би вторият най-популярен спорт сред звездите на корта е … баскетболът. Страстта по оранжевата топка свърза играчи от ранга на Ник Кириос, Милош Раонич, Южени Бушар, Мария Шарапова, Новак Джокович, Роджър Федерер, Жо-Вилфред Цонга и още много.

От градовете, домакини на големи турнири от Тура, Маями е един от най-баскетболните градове. Именно тук Жо-Вилфред Цонга и Анди Мъри използваха възможността между мачовете си в Кий Бискейн да похвърлят малко в коша на един от най-тачените отбори в НБА – Маями Хийт.
Цонга показа завидни умения не само в стрелбата, но и в атаката. След това французинът се срещна със сънародника си от Орландо Меджик Еван Фурние.

Анди Мъри също използва случая, че бе в Маями, за да поиграе с британската звезда на Горещите Луол Денг. И ако на тенис статистиката е изцяло в полза на шотландеца (12-2 в срещите между тях) баскетболните специалисти са уверени, че номер 2 в световния тенис Мъри няма никакви шансове срещу Цонга.

Връзката между тениса и баскетбола във Франция е доста сериозна. Все пак синът на капитана на отбора на Франция за Купа „Дейвис“ – Яник Ноа – Джоаким е една от най-големите европейски баскетболни звезди. Джоаким избра да представлява Швеция – родината на майка си, в баскетболните състезания. Той е и един от стълбовете на Чикаго Булс, като много от атлетичността си дължи именно на татко Яник.

Любовта на френските тенисисти към баскетбола продължава и Гаел Монфис. За него най-голямата радост би била ако Кармело Антъни най-накрая се откъсне от Ню Йорк Никс и облече екипа на любимия му Детройт Пистънс.

Двамата най-големи фенове на баскетбола в тура при мъжете обаче са австралиецът Ник Кириос и канадецът Милош Раонич. В интервюта лошото момче, но и голяма надежда на австралийците – Кириос чистосърдечно признава, че не обича тениса като спорт. Ник споделя, че първата му любов е бил баскетболът, но родителите му са го принудили да играе тенис и да зареже оранжевата топка. Той не крие пристрастията си към Бостън Селтикс и Кевин Гарнет. Един от най-прогресиращите играчи в Тура – Тейлър Фриц от САЩ също е бил раздвоен между тениса и баскетбола до 15-тата си годишнина. И може би е улучил, защото вече е в Топ 100 в АТР. Сред феновете на баскетбола е и друга изгряваща звезда – германецът Александър Зверев, който е запален почитател на ЛеБрон Джеймс.

Раонич също е честен и споделя, че баскетболът е голямата му любов. Той дори се включи в тазгодишното шоу на All Star Weekend в НБА. Тенисистът впечатли със забивка по време на контраатака в традиционния мач на знаменитостите в Торонто. В неговия отбор бе и колежката му Южени Бушар, която наскоро обясни в Инстаграм: „Баскетболът е живот“.
Nole - Victor Pionir

Истински фурор в началото на годината в баскетболна зала предизвика и Новак Джокович. Той се появи в белградската арена „Пионир“, за да вика за любимия си „Цървена звезда“ срещу „Цедевита“ от Загреб в Евролигата. Ноле често използва възможността да гледа баскетбол, когато е в родината си, призна един от сръбските комисари на ФИБА за Tennis24.bg Драган Минич. Той разказа и за огромната реакция на феновете на двата най-популярни отбора в Сърбия, когато на баскетболното дерби – Цървена звезда – Партизан Джокерът се появил заедно с колегата си, запален фен на Гробарите – Виктор Троицки. „Изведнъж всички млъкнаха и започнаха да им ръкопляскат. Те подкрепяха различни отбори, но седяха заедно. Беше страхотно“, казва Минич.

Често в залите, в които играе Лос Анджелис Лейкърс е Роджър Федерер. Швейцарецът дори използва принудителната си почивка заради контузия, за да гледа един от последните мачове на Кобе Брайънт. Привърженик на Езерняците е и 198-сантиметровият Сам Куери, който би направил страхотна тройка за 3х3 с Цонга и Раонич.

Фен на градския противник – Лос Анджелис Клипърс е друга австралийска надежда – Танасис Кокинакис. Голямата надежда на американския тенис Франсес Тафое пък е голям фен на Кевин Дюрант и Оклахома Сити Тъндърс. Мария Шарапова и Йелена Янкович също са свързани с баскетбола. Янкович е близка приятелка със семейството на изгряващата звезда от Университета на Хаваи Стефан Янкович. Маша пък за малко да се омъжи за баскетболиста Саша Вуячич. После обаче двамата се разделиха, а в живота на Шарапова се появи нашата първа ракета Григор Димитров…и мелдоният. Със сигурност Мария ще може да продължи да лекува нараненото си его и да гледа любимия си баскетбол и „Лейкърс“.

Автор: Елена Бойчинова, Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини