Емоционалната Вика посвети трофея на родителите си



Емоционалната Вика посвети трофея на родителите си
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-04-2016 08:04 | Любомир Тодоров

Новата кралица на Маями Виктория Азаренка не сдържа емоциите си след победата на финала над Светлана Кузнецова. С третия си успех във Флорида бившата номер едно в света записа и "Слънчев дубъл", с което стана третата тенисистка след Щефи Граф (1994 и 1996 г.) и Ким Клайстерс (2005 г.), която печели в един сезон в Индиън Уелс и Маями.

"Искам да посветя тази победа на моето семейство, на моите родители, които за съжаление не виждам много често, но които са ме научили на много важни неща. Те ми помогнаха да остана стъпила здраво на земята, но и ми дадоха крила, за да полетя и следвам своята мечта", каза 26-годишната Вика при награждаването.

Тя спечели турнира от категория "Премиер задължителен" без да загуби и сет. За последно това беше правила Агниешка Радванска през 2012 г.

Успехът беше 20-и в кариерата на блондинката от Минск и трети за сезона след Бризбън и Индиън Уелс. Титлата връща Азаренка в Топ 5 на световната ранглиста от понеделник.

Освен това Вика ще оглави и класацията за финалите на WTA "Пътят към Сингапур", като изпреварва шампионката от Откритото първенство на Австралия Ангелик Кербер, която победи на полуфиналите в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини