Стефан Едберг: Свидетели сме на Златна ера в тениса



01-04-2016 12:25 | Tennis24.bg

Един от най-големите тенисисти в близкото минало Стефан Едберг от известно време се е покрил и живее спокойно в родния си град Вестервик. Той бе открит от репортер на в. „Гьотеборг Постен“ и отново се обясни на Роджър Федерер.


„Поколението с Джокович, Надал и Федерер спечели повече от 40 титли от Големия шлем през последното десетилетие. Това е Златна ера за тениса, те изведоха спорта до друго ниво. Доминират в цяло десетилетие. Преди не се е случвало такова нещо, това е уникално поколение“, казва Едберг.

Шведът обясни, че той също се чувства част от Златната ера, покрай партньорството си с Федерер. „За пръв път го срещнах по време на Откритото първенство на Стокхолм през 2012. Преди това не бях го срещал. Каза ми, че съм му бил идол като дете. Беше изненадващо. Говорихме си все едно винаги сме се познавали. Той беше много спонтанен и откровен. За мен беше страхотен шанс да се върна към тениса и треньорството. Не бях си представял, че може да се случи. И се зачудих – с какво мога да му помогна. Мисля, че ако някой друг ме беше помолил – нямаше да приема“, споделя Едберг.


Шведът си спомня с радост някои от най-хубавите моменти на контактите си с швейцареца. „Не съм свикнал да правя декларации. Но мога да кажа, че бяха страхотни две години. Преди това бях много далеч от тениса. Имах съвсем различна представа за това, как се играе в днешно време. Но съм изключително впечатлен от Роджър като човек – и на корта, и извън него. Той е най-големият посланик на тениса в момента. Велик е по начин, по който малцина могат да бъдат. Има харизма. Дано продължи по този път“, казва Едберг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини