Азаренка се завърна в Топ 5 на ранглистата



31-03-2016 08:43 | Любомир Тодоров

Виктория Азаренка продължава да впечатлява и да крачи смело към трета титла от турнира в Маями, след като се класира на полуфиналите. Освен това тенисистката от Беларус е на две победи от т. нар. "Слънчев дубъл" (победи в Индиън Уелс и Маями в един сезон), което за последно е правила Ким Клайстерс през 2005 година.

Вика се наложи с 6:4, 6:2 над британката Йохана Конта за е11-ата си поредна победа и това й гарантира завръщане в Топ 5 на световната ранглиста в понеделник. В първия сет след равностойна игра 13-ата в схемата Азаренка проби в седмия гейм след двойна грешка на съперничката. Това беше достатъчно за спечелване на частта. Във втората бившата номер едно доминираше напълно, набързо поведе с 5:1 и след това затвори двубоя.

Още по-категорична беше шампионката от Australian Open Ангелик Кербер. Германската левичарка победи новата възпитаничка на Матс Виландер Мадисън Кийс от САЩ с 6:3, 6:2. Така втората поставена стигна за първи път в кариерата си до полуфинал в Маями, където ще срещне Азаренка.

Двете ще играят за трети път тази година. Вика победи Кербер на финала в Бризбън, но след това допусна първа загуба в двубоите помежду им на четвъртфинал в Мелбърн. Като цяло Азаренка води с 6-1 победи. Спечелилата мача ще заеме първото място в ранглистата "Пътят към Сингапур", а загубилата ще бъде втора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини