Моресмо: Мъжкият тенис е по-интересен



Моресмо: Мъжкият тенис е по-интересен
Свързани играчи
Тагове
28-03-2016 13:45 | Tennis24.bg

Бившата номер 1 в света Амели Моресмо даде много любопитно интервю за френския в.„L‘Equipe“. Французойката коментира скорошния диспут за равенството на заплащането на мъжете и жените в тениса. Темата бе повдигната от бившия вече директор на турнира в Индиън Уелс, бе подета от първия в света Новак Джокович и се разпростря сред други тенисисти.

Моресмо призна, че в момента има по-голям интерес към мъжките мачове. „В този момент мъжките турнири са по-интересни от женските. Няма съмнение, днес играят трима от шестимата най-големи тенисисти в историята. Такъв момент при жените имаше преди десетина години. Не виждам обаче с какво парите, които жените печелят, пречат на мъжете? Ясно е, че Роджър, Рафа и Новак правят много за тениса, включително и женския, който не е на това ниво. Но защо да не печелят всички от това? Този спор е абсолютно безсмислен“, каза треньорката на Анди Мъри.

Статистиката показва правотата й – през 2015 г. АТР е продала телевизионни права за 1 200 000 долара при гледаемост от 935 милиона души. Мачовете, от WTA са били гледани от 395 милиона души с продадени билети за 500 милиона долара. Моресмо предложи във втората седмица от турнирите на Големия шлем мъжете да играят мачове до победа в три от пет сета. „Но предпочитам жените да играят 3 от 5 сета само в края на турнирите. Така полуфиналите и финалите ще станат по-интересни“, каза тя.

Французойката разкри и детайли от мнението на възпитаника й Анди Мъри по тези въпроси: „Говорихме много искрено с него за тези неща. Не съм му диктувала нищо. Той има много ясно мнение. Широко скроен е по много англо-саксонски начин. Според него номер 100 при мъжете трябва да получава същото, като номер 100 при жените. Той си мисли: „Защо номер 70 в света трябва да взима повече пари от Серина, само заради факта, че има топки и е роден в същата година, като Джокович, Надал и Федерер, като той не е продал и един билет? Дебатът не е дали мъжките и женските мачове са по-атрактивни. Става дума за равни възможности“, каза още Моресмо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини