Седем българи ще участват на европейското по бадминтон



23-03-2016 10:10 | Любомир Тодоров

Ясни са вече българските участници на Европейското първенство по бадминтон, което ще се проведе във френския град Ла Рош сюр Йон от 26 април до 1 май.

Общо седем човека ще представят страната ни на шампионата, който е и последно състезание, валидно за олимпийската квалификация "Пътят към Рио". Националите се надяват да спечелят медал от четвърто поредно европейско.

На единично ще ни представят сребърните медалистки от отборното в Казан през февруари Линда Зечири и Петя Неделчева. Зечири взе бронз от еврошампионата в Карлскруна (Швеция) 2012 година, което е и единственото отличие за България на единично. Левичарката от София ще бъде сред поставените във Франция.

"За мен европейското е основно състезание за сезона, но главната ми цел са Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Надявам се до първенството в Ла Рош сюр Йон вече да съм си осигурила квотата. Иначе съм амбицирана да се представя на ниво във Франция и бих била щастлива, ако успея да стигна до финала на шампионата", заяви Линда, която е печелила бронз и от европейско за девойки.

Днес тя замина за участие в турнира във Варшава, който е от категория "Интернешънъл Чалъндж" и е с награден фонд 17 500 долара. Зечири е четвърта в схемата и започва с мач срещу Алесия Зайцава от Беларус.

Петя Неделчева донесе първият медал за България от шампионат на континента за мъже и жени. През 2010 година в Манчестър старозагорката и Анастасия Руских от Русия спечелиха сребро на двойки. През 2014-а в Казан Неделчева взе бронзово отличие в същата дисциплинина заедно с шотландката Имоджен Банкиър.

Петя също ще играе в Полша тази седмица. Тя изтегли тежък жребий и в първия кръг излиза срещу №3 Беатрис Коралес от Испания.

бадминтон

При мъжете Благовест Кисьов намери място сред 48-те бадминтонисти в схемата на европейското. Той ще играе в квалификациите във Варшава.

На двойки жени Габриела и Стефани Стоеви почти сигурно ще бъдат трети в схемата във Франция. Победителките от Европейските игри в Баку ще се опитат да вземат първия си медал при жените, след като са европейски шампионки за девойки.

При мъжете на двойки България ще бъде представена от Даниел Николов и Иван Русев, които миналата седмица стигнаха полуфинала на турнира в Тимишоара.

Жребият за еврошампионата ще се тегли на 12 април.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини