Навратилова: Джокович не разбира какво е равностойно заплащане



22-03-2016 14:11 | Tennis24.bg

Мартина Навратилова бе поредната, която изрази своето мнение относно сексисткия скандал, който забърка директорът на турнира в Индиан Уелс Реймънд Мур.

Преди финала на дамския турнир 69-годишният южноафриканец се изказа доста крайно за женската тенис асоциация, като допълни, че „тенисистките трябва да коленичат да благодарят на Господ, че има играчи като Рафаел Надал и Роджър Федерер“. Часове след това Мур бе уволнен от поста, който заемаше близо 20 години.

Репликите му възбудиха широк обществен диспут. Световният номер 1 при мъжете Новак Джокович не се съгласи с крайната оценка, но изрази мнение, че жените тенисистки трябва да получават по-малко пари от турнирите, тъй като събират по-малко публика и обществено внимание.

„Наистина съм отчаяна, като чуя такива старомодни изказвания. Ние, жените сме постигнали всичко сами, без помощта на мъжете тенисисти, и ще продължим да го правим по този начин. Не мога да си представя някоя жена да се съгласи с удоволствие от тук нататък да играе в Индиан Уелс, ако Рей Мур е там“, коментира бившата номер 1.

„Колкот и да обичам Джокович, очевидно той не разбира защо, когато има големи турнири с женска и мъжка схема, играчите трябва да получават равностойно заплащане“, каза още чешко-американската бивша тенисистка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини