Федерер: Продължавам да играя заради децата



Федерер: Продължавам да играя заради децата
Свързани играчи
Тагове
22-03-2016 11:57 | Tennis24.bg

Една от причините, които държат Роджър Федерер на корта, е шансът да пътува по турнири с двете двойки близнаци, на които е баща. Швейцарецът и съпругата му Мирка са родители на две дъщери – Майла и Шарлин, на по 6 години, и двама сина – Лео и Лени, на по 2 години.

„Всичко ни се получава леко. Момичетата ни са добри, с добър характер. Момчетата са още много малки. Децата ми носят голямо удоволствие, но изискват и много енергия. Трябва да си много търпелив и отдаден. Децата се интересуват от спорт, но все още са любопитни и за много други неща. Налага ни се винаги да адаптираме за тях местата, на които отсядаме. Но е прекрасно, че можем да видим много места. От друга страна обаче е трудно. Трудно е и да тренират тенис навсякъде, затова засега са спрели. Напоследък обаче пътуваме повече без тях. Например, докато бях в Шанхай, ги оставихме у дома. Мирка е страхотна с децата и ми помага много“, коментира Федерер.

Той призна, че момичетата му и момчетата му са много различни. Момичетата играят винаги заедно, обичат спортовете с топка. Момчетата обаче са много самостоятелни, харесват големи машини, самолети. Дъщерите ми, освен това харесват конете и феите“, разказва Роджър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини