Цвети и Сесил започват срещу американки в Маями



21-03-2016 08:14 | Любомир Тодоров

Най-силните български тенисистки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева започват днес участието си в квалификациите на големия тенис турнир в Маями, който е от най-високата категоргия "Премиер задължителен" и е с награден фонд 6,84 милиона долара.

Цвети, която е №21 поставена в схемата, стартира с мач срещу 19-годишната американка Луиза Кирико. Пловдивчанката изкачи 12 места след полуфинала в Сан Антонио и е вече №93 в световната ранглиста.

Мачът е последен, пети, в програмата на корт №2, която стартира в 16:00 часа наше време.

Пиронкова не е играла срещу Кирико, която в момента е 124-а в класацията на WTA. При успех българката ще очаква във втория и финален кръг победителката от мача между осмата Елена Веснина от Русия и украинката Катерина Козлова.

Сесил Каратанчева също стартира с мач срещу американка. В трети мач на същия корт №2 софиянката се изправя срещу Шелби Роджърс.

Сесил се смъкна с 10 позиции в класацията до №138, а нейната опонентка е 103-а от днес. Роджърс е спечелила и двата двубоя срещу българката.

Sesil

Победителката от този двубой ще очаква спечелилата в срещата Лаура Зигемунд (Германия) - Анна Татишвили (Съединени щати).

В публикуваната днес ранглиста Елица Костова направи скок от 13 позиции до №217. Изабелла Шиникова записа ново рекордно класиране и е вече 242-а.

В челото Серина Уилямс продължава да води, а Агниешка Радванска измести Ангелик Кербер от второто място. Шампионката от Индиън Уелс Виктория Азаренка прелетя от 15-ото място до №8.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини