Марк Филипусис готов да удиви света на тениса на Уимбълдън 2011



08-12-2010 20:02 | Николай Драгиев

Бившият номер 8 в света Марк Филипусис все по-сериозно обмисля да се върне на корта. 34-годишният ветеран прекрати кариерата си през 2007 г. и оттогава не се е състезавал професионално.

През изминалия октомври Филипусис бе намекнал, че е възможно да се върне, след като демонстрира впечатляваща форма по време на турнир от ветеранските серии.

"След тези мачове при ветераните, аз отново се влюбих в този спорт," обясни Филипусис.

Близък източник до Филипусис признава, че Марк се готви да се върне на Уимбълдън 2011 година. "Той осъзнава, че не е реализирал напълно своя потенциал в тениса и иска отново да го демонстрира на феновете на играта," разказва източникът.

Наскоро Филипусис е провел лагер за пет дни с Анди Родик. Това е трябвало да бъде неговия тест дали има сили да се бори с най-добрите.

"Той без съмнение може да се върне. Също така да печели не малко мачове. Главният въпрос е дали ще бъде здрав и това е единственото "но", в случая," коментира от своя страна Анди Родик.

В кариерата си Филипусис е заработил 7 млн. долара. Въпреки това той е пред банкрут. Счита се, че лошото му финансово състояние също е изиграло сериозна роля за желанието му отново да опита късмета си сред най-добрите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини