Уилямс и Азаренка на финала в Индиън Уелс



19-03-2016 09:25 | Любомир Тодоров

Световната №1 Серина Уилямс и Виктория Азаренка се класираха за финала на турнира в Индиън Уелс, който е от категория "Премиер задължителен".

Американката се наложи трудно с 6:4, 7:6(1) над Агниешка Радванска и записа десета победа от десет мача срещу полякинята. Ага проби Серина в откриващия гейм, а после водеше с 4:2. От този момент Уилямс изравни играта и върна пробива за 4:4, а в последния гейм на сета направи още един след три поредни уинъра.

Серията на носителката на 21 титли от Големия шлем продължи и тя дръпна с 3:0 гейма в следващата част. Радванска се върна в играта и дори сервираше за изравняване на сетовете при 6:5. Но Серина не се предаде, вкара частта в тайбрек, където даде само една точка на полякинята.

В другия полуфинал Азаренка победи чехкинята Каролина Плишкова със 7:6(1), 1:6, 6:2. Тенисистката от Беларус ще се опита да спечели втора титла в Индиън Уелс след 2012 година.

Уилямс води със 17-3 успеха срещу Вика. За последно те се срещнаха на четвъртфиналите на Уимбълдън, когато американката се наложи в 3 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини