Надал: Не искам война между Испания и Франция



18-03-2016 13:32 | Tennis24.bg

Рафаел Надал сподели, че не иска да влиза в допълнителни конфликти и да продължава конфронтацията с бившата министърка на спорта на Франция Розалин Башело, която наскоро го обвини в употреба на забранени субстанции. Рафа е категоричен, че обича Франция и не иска да разпалва война с родината му Испания.

„Не искам да създавам война, заради думите на една жена, между Франция и Испания. Ако трябва да съм честен, аз обичам Франция. Обичам страната, в която съм постигнал най-големите успехи в кариерата си. Те (французите) винаги са ме приемали много добре. Това, че някой отделен човек е казал лоши неща по мой адрес не означава, че ще се изправя срещу държава, която се държи добре с мен”, коментира Надал.

Очакванията са Рафа да бъде знаменосец на Испания на Олимпийските игри в Рио. Тенисистът бе получил тази възможност и преди 4 години в Лондон, но заради контузия не успя да осъществи тази чест.

„Ако аз бъда избран да нося националния флаг ще бъда изключително щастлив. Истината е, че ми беше много тежко, когато разбрах, че трябва да пропусна игрите в Лондон. С удоволствие бих бил знаменосец, но осъзнавам, че в Испания има и други спортисти, които го заслужават колкото мен и дори повече. Няма да се сърдя, ако не изберат мен”, каза още бившият водач в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини