Шампионът Джокович се справи с Колшрайбер



16-03-2016 09:35 | Любомир Тодоров

Шампионът от Индиън Уелс Новак Джокович записа труден успех срещу Филип Колшрайбер в третия кръг на турнира от категория "Мастърс 1000".

Сърбинът, който се стреми към пета титла в Калифория, надделя със 7:5, 7:5 и вече има осем победи от девет мача срещу германеца.

Ноле можеше да спечели и по-лесно. Във втория сет той водеше с 5:3 и 40:0, но пропиля трите мачпойнта, при единия от които пропусна лесен удар над глава. В първия сет световният номер едно отново водеше с пробив, но позволи той да бъде върнат и реши всичко в края му с нов брейк.

"Няма да си позволя да реагирам по такъв начин при подобни обстоятелства, това ще остане в съзнанието ми. Но не за първи път правя такива пропуски, така че мисля, че подобен опит ще ми помогне", заяви Джокович след мача.

На осминафиналите 28-годишният белградчанин очаква Фелисиано Лопес. Левичарят надделя в испанското дерби срещу шампиона от София Роберто Баутиста Агут със 7:6(5), 6:7(10), 6:4.

Петият поставен Кей Нишикори също е в четвърти кръг. Японецът се наложи над американеца Стив Джонсън със 7:6(6), 7:6(6). Следващият опонент на Нишикори ще бъде отново янки. Това е Джон Иснър, който спечели срещу Адриан Манарино от Франция с 6:4, 7:6(4).

Доминик Тийм стана тенисистът с най-мното победи за сезона в АТР. Младият австриец записа 22-ия си успех след 7:5, 6:7(5), 6:1 срещу Джак Сок от Съединените щати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини