Анди Мъри издържа първия изпит в Индиън Уелс



13-03-2016 09:30 | Любомир Тодоров

Вторият поставен в схемата на турнира в Индиън Уелс Анди Мъри тръгна с труден успех.

Британецът се наложи над Марсел Гранойерс от Испания с 6:4, 7:6(3). Мъри започна зле мача и губеше с 1:3 гейма. След това младият баща обаче пое нещата в свои ръце, спечели следващите четири гейма, а малко по-късно и сета. Във втория испанецът отрази и петте точки за пробив на шотландеца и се стигна до тайбрек. В него Анди доминираше и затвори срещата.

"Когато е ветровито тук е много трудно да се играе добре. Беше сериозно изпитание. Марсел е много умен съперник и ме затрудни", призна Мъри след срещата.

В третия кръг олимпийският шампион излиза срещу Федерико Делбонис. Аржентинецът отстрани №32 в схемата Жоао Соуса от Португалия със 7:6(6), 6:4.

Алберт Рамос-Виньолас от Испания спря Ник Кириос със 7:6(4), 7:5. Австралиецът не успя да реализира нито една от 10-те си точки за пробив в мача. Миналата седмица той пропусна заради вирус двубоя за Купа "Дейвис" срещу Съединените щати, заради което Бърнард Томич го обяви за симулант и заяви, че ако Ник играе в Индиън Уелс, ще загуби част от уважението му.

Стан Вавринка беше убедителен срещу украинеца Иля Марченко и спечели с 6:3, 6:2. Швейцарецът приключи за 65 минути и не допусна нито една точка за пробив. Шампионът от "Ролан Гарос" има вече 14 победи през сезона при само две загуби.

В следващия кръг Вавринка излиза срещу руснака Андрей Кузнецов, който победи №28 Жереми Шарди от Франция с 6:4, 6:2.

В по-ранен двубой шестият поставен чех Томаш Бердих надделя над аржентинеца Хуан Мартин дел Потро със 7:6(4), 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини