Така се прави. Като Маша



10-03-2016 14:53 | Tennis24.bg

Най-богатата спортистка в света излезе и призна, че е дала положителна допинг проба. Свика пресконференция и по най-официалния начин пред целия свят бившата №1 в тениса Мария Шарапова призна, че е примала забранено вещество.

Колко достоверно звучи оправданието, че не е обърнала внимание на влязлото от 1 януари 2016-а в забранения списък на Международната антидопингова агенция вещество мелдониум – е отделна тема.

Но тази жена, излезе и призна най-големия си грях. Сама. Без да го обяви федерация, мениджър, дадена медия. Сама се изправи и сподели новината с ясното съзнание, че нейния свят ще се срине. Обожанието от фенове, подкрепата на фенове, уважението на съпернички. Всичко.

Но да, така се прави. Достойният човек може да поема вината си. А нейната постъпка е уважение към всички тези, които най-вероятно сега вече са й обърнали гръб. Защото когато има хора, които те подкрепят, ти си длъжен да им дадеш обяснение, когато сбъркаш.

И примерът на Шарапова е за всички в спорта. Така се прави. Когато си на върха, лесно се дават интервюта и усмивката не е поза, когато фотографите са около теб. Но не е така, когато сбъркаш.

Не си спомням един спортист в България, който да излезе и да признае провинение за допинг. И Тезджан Наимова изчезна след положителните си проби, и Ваня Стамболова не излезе да каже истината, и много други. Те не уважиха феновете си. Не намериха начин да кажат „съжалявам”, „извинявам се”, „сбърках”. Или нещо друго, което биха сметнали, че трябва. На тези хора, които им стискаха палци и бягаха след тях за автографи.

Така се прави. Като Маша. Спортистът не е пример само когато побеждава.

Автор: Яна Касова, Bgathletic.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини