Сестри Стоеви отстъпиха на азиатки в Бирмингам



09-03-2016 20:46 | Любомир Тодоров

Габриела и Стефани Стоеви приключиха участието си на най-авторитетния турнир по бадминтон в света Откритото първенство на Англия в Бирмингам, което е от най-високата категория "Премиер Супер серии" с награден фонд 550 000 долара.

В първия кръг на двойки българките отстъпиха на 32-ите в света индонезийки Ангиа Ауанда и Махадеуи Ни Кетут след 23:21, 18:21, 15:21 след 68 минути игра.

Сестри Стоеви измъкнаха първия гейм при четвъртата си възможност. Във втория бяха близо до успеха, когато успяха да наваксат три точки пасив и да изравнят за 18:18. След това обаче азиатките спечелиха следващите три разигравания, а с това изравниха частите. В заключителната игра след равенството при 11:11 националките ни изоставаха в резултата.

Така приключи българското участие в състезанието, чието първо издание е било през 1899 година.

Следващата седмица хасковлийките, които са №18 в ранглистата, ще участват на турнира в Базел, който е от категория "Гран при Голд". Там Стоеви са шести в схемата и в първия кръг играят срещу германките Йохана Голишевски и Карла Нелте.

На единично Линда Зечири ще срещне Помтип Буранапрасерцук от Тайланд. Петя Неделчева започва срещу Кристина Гавнхолт от Чехия.

При мъжете в Швейцария Благовест Кисьов отново ще играе срещу ирландеца Джошуа Макги, както и в Мюлхайм миналата седмица, когато загуби.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини