Надал загуби сет, но не сгреши



22-01-2010 14:25 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за IV-ия кръг на Australian Open, след като победи с 3:1 сета Филип Колшрайбер. Световният №2 се наложи с 6-4, 6-2, 2-6, 7-5 след три часа и половина игра. Успехът не дойде никак лесно за Надал, който за първи път от началото на турнира получи сериозна съпротива и загуби сет.

 

Испанецът започна отлично първия сет и осъществи ранен пробив, който съхрани до края - 1:0. По абсолютно идентичен начин се разви и втората част на мача. Надал отново дръпна в резултата, след което получи сериозна съпротива от страна на Колшрайбер. Германецът получи на няколко пъти шанс да върне пробива и да изравни резултата, но с великолепни спасявания Рафа задържа аванса си. За сметка на това при 4:2 шампионът проби за втори път и предреши сета.

 

Трудът на Колшрайбер даде резултат в началото на третата част. Германецът проби рано и показа на Надал, че мачът още не е приключил. Възлов за развитието на сета се оказа седмия гейм. При резултат 4:2 в своя полза, Колшрайбер спаси три последователни точки за пробив, поведе с 5:2, а в последствие затвори сета след нов пробив.

 

Световният №27 започна силно и четвъртата част, като във втория гейм получи на 3 пъти възможност да пробие. Надал обаче издържа на напрежението и с събра сили да спаси подаването си. Последваха силни минути за Рафа. който след няколко блестящи завършващи удари направи пробив и се доближи до крайния успех в мача.

 

Колшрайбер обаче не се предаде и изравни резултата, за да дойде втория и решителен пробив на Надал. "Мисля, че играх на периоди доста добре. В един момент нещо се обърка, не знам защо. Мачът бе хубав, добра битка. Той е много опасен съперник. Предпочитам Карлович в следващия кръг", обясни Рафа след победата. Желанието на Надал се сбъдна и в следващия кръг ще се изправи срещу Иво Карлович в спор за място на 1/4-финал.

 

 

Филип Колшрайбер Германия     4 2 6 5
 
Рафаел Надал Испания   ПОБЕДИТЕЛ  6 6 2 7

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини