Лъвове



05-03-2016 18:57 | Станко Димов

България записа изключително драматична победа над Турция в съботния двубой на двойки. Нашите, които бяха в състав Александър Лазов / Васко Младенов, се наложиха с 3:2 сета над тандема на домакините Туна Алтуна / Джем Илкел, в отделните части 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (4), 7:6 (5), 6:4 след повече от 4 часа и половина игра!

Двата отбора си размениха по 2 сета, спечелени след тайбрек, което прати мача във финална пета част. В нея драмата също не липсваше. Лазов и Младенов първи стигнаха до пробив за преднина 4:2, но турците веднага направиха ри-брейк, след което взеха подаването си за 4:4.

В десетия гейм нашият отбор поведе с 30:0, но в последствие се стигна до равенство. България получи мачбол след страхотен ретур на Лазов, а при последвалото разиграване точката бе за „лъвовете”, които си гарантираха успеха.

Срещата ще се запомни и няколкото скандални отсъждания на лайсмените, които удариха рамо на турския тим в тайбреците на третия и четвъртия сет.

Благодарение на победата българският тим запазва шансове за краен успех. Припомняме, че в петък Турция спечели двата двубоя на единично и в момента води с 2:1 победи в общия резултат. Момчетата на Тодор Енев се нуждаят от две победи на единично в неделя, за да спечелят дуела.

Първият неделен сингъл е между първите ракети на двете страни – Марсел Илхан (№139) и Димитър Кузманов (№304). Този двубой започва в 12:00 часа. След неговия край ще се изиграе и последният сингъл между Джем Илкел (№461) и Александър Лазаров (няма класиране в ранглистата).

Припомняме, че победителят от двубоя Турция – България ще се класира за втори кръг на Купа „Дейвис” (втора група на зона Европа / Африка), където ще срещне победителя от двубоя Босна и Херцеговина – Тунис (2:1). Загубилите пък ще играят плейоф за оставане в групата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини