Ванева отстрани водачката в схемата на Държавното в зала



05-03-2016 14:59 | Станко Димов

Хюлия Велиева и Зиновия Ванева ще определят новата шампионка на Държавното първенство по тенис за жени в зала. Това стана факт, след като двете записаха победи в полуфиналните си срещи в събота.

Първа на корта излезе втората в схемата Велиева, която имаше нужда от 3 сета, за да се справи с поставената под №3 Габриела Михайлова – 6:0, 3:6, 6:1. Велиева изигра отлични първи и трети сет, а във втория допусна ранен пробив, който така и не успя да върне. В неделя Велиева ще се опита да направи дубъл, след като със сестра си Лютфия вече триумфираха в надпреварата на двойки.

Изненадата на деня поднесе Зиновия Ванева. Тя успя да победи водачката в схемата Вивиан Златанова, при това в два сета – 6:4, 6:3. Ванева показа изключително агресивна игра и стартира двубоя по безупречен начин – 4:0. Златанова обаче намери подобаващ отговор и на свой ред успя да запише серия от 4 последователни гейма, с което да изравни за 4:4. В десетия гейм Ванева стигна до два сетбола при начален удар на Златанова, като успя да реализира втория и взе сета – 6:4.

Водачката в схемата започна по-концентрирано втората част и след ранен пробив поведе с 2:0. Ванева обаче изравни за 2:2 и до края на срещата загуби още само един гейм.

Финалът на Държавното в зала е в неделя от 10:00 часа и ще бъде излъчван пряко в Tennis24.bg. (ГЛЕДАЙТЕ ГО ОНЛАЙН ТУК)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини