Таткото Мъри с отлично завръщане



Таткото Мъри с отлично завръщане
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-03-2016 18:07 | Станко Димов

Анди Мъри даде ранна преднина на шампиона Великобритания в дуела срещу Япония от първи кръг на Световната група за Купа „Дейвис”. 28-годишният шотландец се наложи с 6:1, 6:3, 6:1 над Таро Даниел в „Барклейкард Арена” в Бирмингам.

Мъри, чиято съпруга Ким го дари с дъщеря миналия месец, изигра перфектен двубой срещу значително по-неизвестния си опонент и се наложи след едва час и половина игра.

„Последните няколко седмици бяха най-добрите за целия ми живот, наистина специални”, коментира Мъри в интервюто на корта, визирайки раждането на дъщеричката му София.

„Беше ми трудно да съм тук през последните дни и за първи път да не съм до нея, откакто се роди. Но това така или иначе трябваше да се случи в един момент. За мен е удоволствие да играя за родината си и да бъда част от този отбор, който спечели титлата миналата година”, каза още Мъри.

За шотландеца това беше 12-та последователна победа в отборната надпревара. Вторият дуел на единично противопоставя Даниел Евънс и звездата на азиатците Кей Нишикори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини