Флавия Пенета: Не съжалявам, че се оттеглих



04-03-2016 06:38 | Tennis24.bg

„Оттеглих се без капка съжаление. Получих в тениса повече, отколкото някога съм мечтала.“ Това обясни за сп. „Венити Феър“ бившата италианска тенисистка Флавиа Пенета. Шампионката от Откритото първенство на САЩ не скри и факта, че част от спокойствието й се дължи на връзката й със сънародника й Фабио Фонини.


„Приятелството ни започна преди две години и половина. Не го очаквахме. От приятелство всичко се превърна в забавна връзка, после започнахме много да си говорим, но емоциите бяха различни, независимо, че и двамата бяхме обвързани. След това дойде една неочаквана целувка…Беше все едно сме се познавали винаги, все едно цял живот сме се целували“, каза Пенета за лайф-стайл списанието.
Според в. „Република“, двамата ще се оженят на 11 юни в Остуни, Италия и ще изкарат медения си месец във Фазано в луксозен курорт.


„За момента тенисът не ми липсва. Играх една събота наскоро, след като два месеца не бяхдокосвала ракета. Направих го заради Фабио, в дома му в Арма ди Таджа (двамата живеят в Барселона), когато нямаше с кого да тренира. Заливах се от смях през цялото време. Просто се забавлявам с тениса, харесва ми. Тази игра винаги е била страст за цялото ми семейството, но никой не е вярвал, че ще постигна нещо и ще бъда силна. Баща ми винаги се е фокусирал върху сестра ми, която е с шест години по-голяма от мен. Но тя реши да се откаже, когато беше на 16 години. А през това време аз тренирах на стената“, казва още Флавия.


Бившата тенисистка говори и за жертвите, които е направила, за да стане професионалистка и дастигне до върховете.“Когато си млад, всичко ти изглежда прекрасно. Не мислиш за миговете, които пропиляваш, моментите, които пропускаш – за рождените дни на приятелите, за 60-ия юбилей на баща си. И един ден се прибираш у дома и виждаш баба си, която е остаряла. Тогаа изведнъж разбораш какво си пропуснал. На мен това ми се случи на 27. Година след година повтарях в интервюта, че ще спра да играя, като навъра 30. Отне ми още три години да го направя. А все още имах енергия, въпреки че през 2012 г. отсъствах от корта девет месеца, когато с оперирах китката си“, признава италианката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини