Анди Мъри: Имам 6-7 години в тениса



02-03-2016 06:44 | Tennis24.bg

Британската първа ракета Анди Мъри обяви за местния вестник „Телеграф“, че възнамерява да се оттегли в началото на 30-те си години. Мъри се готви с тима на Великоритания за началото на защитата на титлата от Купа „Дейвис“ срещу Япония. Миналата седмица той чества 10-годишен юбилей като професионален тенисист.

В интерювто си Мъри обяви, че е под голямо напрежение, особено след радането на дъщеря му София.

„Мислех си, че ще мога да играя дълго. Като Андре (Агаси), Роджър (Федерер), дори Фелисиано Лопес и Давид (Ферер)…те играха и играят до около 33, 34, 35 и остават на върха или близо до най-доброто си класиране. Когато бях по-малък си мислех, че кариерата приключв на около 30-31. Поне за повечето от играчи. Но сега си мисля, че имам около 6-7 години в големия тенис. Все още изпитвам удоволствие да тренирам, да пътувам. Не знам обаче дали това ще продължи след появявата на дъщеря ми. Надали. Просто трябва да почакам и да видим. Освен това трябва да разбера дали тялото ми ще издържи. Надявам се да продължа да играя възможно най-дълго“, каза Мъри.

Анди обяви, че неудовлетворението му от загубения финал срещу Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия, бързо е отминало след раждането на дъщеря му. „Бях освободен и развълнуван, когато се върнах у дома. Просто исках да съм там и да присъствам на раждането, както и се получи. Успяхме да бъдем вкъщи с Ким няколко дни, което беше хубаво, защото от декември не можехме да се видим. Тя просто не можеше да пътува. След това всичко се промени. Щастливи сме всеки път, когато малката заспи. Появявата на София ни промени, вече имаме други отговорности и приоритети. При децата всичко се променя много бързо. Даже сега разстоянието от дома, когато тренирам в Бирмингам, ми се струва много, макар че е само на час и половина. Мисля, че вече всяко пътуване ще ми е предизвикателство“, допълва Анди.

Тази седмица той отбеляза и 10 години от първата си титла като професионалист – в Сан Хосе. Тогава, за да избяга от училище, Мъри се престорил на болен, а Ким била на трибуните. „Припомнихме си този момент с Ким. Това беше първото ни пътуване заедно, всъщност. Нямах треньор тогава. Същата седмица беше Свети Валентин и излязохме на вечеря с Джеймс Оукланд, с когото играех на двойки. Тя беше малко разочарована, но не ми го каза тогава“, спомня си Мъри. Днес той се съветва за „бебешките проблеми“ с треньорката си Амели Моресмо, която стана майка на син – Аарън, миналия август, успоредно с въпросите за бекхенда.

„Онзи ден говорихме 45 минути с нея. Тя очевидно е няколко месеца преди нас. Надявам се София да има състезателен дух и да насигне бързо Аарън“, шегува се още Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини