Едва седмица почивка за световния номер 1



06-12-2010 19:37 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал ще има възможност да се порадва едва на една седмица пълна почивка между края на настоящия и началото на новия сезон. При това става въпрос за седемте дни, които започват от днес. Миналата седмица, която също на теория се водеше като ваканция за Рафа, той е участвал в множество спонсорски инициативи и мероприятия.

Така от следващия понеделник Надал стартира предсезонната си подготовка за 2011 г. Към нея спадат и демонстративните мачове, които той и Роджър Федерер ще проведат с благотворителна цел в края на декември.

На 21 декември двамата ще бъдат в Цюрих, а ден по-късно в Мадрид. След това те може да се срещнат отново в Абу Даби, където им предстои да участват на първия турнир от АТР сезона. Там те ще бъдат за Нова Година.

В малкото време до началото на януари Надал ще се концентрира върху физическата си форма, като внимателно дозира натоварванията.

Все пак трябва да се отбележи, че първият сериозен тест за Рафа идва чак след 17-и януари, когато започва Australian Open. Дотогава всичките му прояви ще минават в графата "подготовка".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини